اجزای تشکیل دهنده پک مه پاش خانگی
همانطور که میدانیم دستگاه مه پاش خانگی بدون پمپ، تنها با وصل نمودن به شیر آب راه اندازی و نصب میگردد.
ابتدا اجزای تشکیل دهندهی یک دستگاه مه پاش را معرفی مینماییم. پک های مه پاش خانگی مشتمل بر یک سری اقلام هستند که عموماً همه آنها شبیه به هم بوده و تنها از نظر ظاهری متفاوت میباشند.
نازل
میتوان گفت اصلی ترین و مهمترین اجزای سیستم مه پاش خانگی نازلهای آن میباشد. نازل ها با کیفیت ها و جنس های متفاوتی تولید میگردد از اینرو دارای قیمتهای متفاوتی در بازار میباشند. بهترین سیستم مه پاش از جنس استیل میباشد که نسبت به انوع پلاستیکی نازلها فشارهای بیشتری را تحمل و طول عمر بیشتری دارند.
- شیلنگ
شیلنگ دستگاه مه پاش خانگی عموما در اندازه های مختلف در پک قرار میگیرد که برش آن به عهده خریدار بوده تا متناسب با نیاز و فضای که قرار است دستگاه مه پاش در آن نصب شود بریده میشود. شیلنگهای مه پاش خانگی انواع مختلفی دارند که بهترین آنها از جنس پلی آمید و مقاوم در برابر UV میباشد.
- شیر تنظیم فشار
در برخی از پک های سیستم مه پاش خانگی شیر تنظیم هم به منظور تنظیم میزان فشار آب ورودی نیز وجود دارد.
دیگر تجهیزات
در برخی از پکهای سیستم مه پاش خانگی ممکن است اقلام دیگری مثل تایمر خاموش کننده، فیلتر آب جهت سختی گیری وجود داشته باشد.
نصب مه پاش خانگی
نحوه نصب مه پاش خانگی به شرایط محیطی که میخواهید در آن سیستم را نصب کنید بستگی دارد نحوه قرار گیری شیلنگ ها، بستها، نازل ها و… به این موضوع مرتبط میباشد.
مرحله اول
ابتدا میبایست مشخص نمایید دلیل استفاده از مه پاش چیست و قرار است کجا نصب شود. مد نظر دارید نازل ها تا چه ابعاد و فضایی را تحت پوشش قرار دهد. سیستم مه پاش خانگی به جهت کار با فشار آب شهری، و عدم استفاده از پمپ مه پاش ، آب را نمیتواند به صورت پودری شکل با ذرات بسیار ریز تامین نماید و احتمال خیسی در زمان قرار گرفتن در زیر نازلها وجود دارد. اگر قصدتان از نصب مه پاش تامین رطوبت گیاهان میباشد باید محل مناسبی را جهت نصب انتخاب نمایید چرا که این انتخاب میتواند متفاوت از هدف تامین هوای خنک بر محل هایی مانند تراسها و آلاچیق ها میباشد.
مرحله دوم
با استفاده از متر فواصل مهم زیر را اندازه گیری نمایید.
یک) فاصله بین شیر آب و محل نصب شیلنگ ها
دو) ابعاد محیط فضایی که مد نظر دارید سیستم مه پاش خانگی آن را پوشش دهد
حال میبایست مطابق با ابعاد فضایی که مد نظر دارید سیستم مه پاش خانگی را نصب نمایید شیلنگ را جهت استقرار نازلها، با فاصله ای حدود یک مترعلامت گذاری و برش دهید. توجه داشته باشید در صورتی که فاصله نازلها از هم زیاد باشد سیستم مه پاش نمیتواند هوا را بخوبی خنک نماید و در صورتی که فاصله نازل ها خیلی کم باشد موجب خیس شدن و آبپاشی شدید آن فضا میگردد. سپس با استفاده از بستهایی که مناسب فضای مد نظر میباشد شیلنگ را که به آن نازل ها متصل شده اند مستقر نمایید.
مرحله سوم
پیشنهاد میشود جهت تخلیه آب در فصل زمستان که از دستگاه مه پاش استفاده نمیشود راه تخلیه نیز منظور نمایید. شیلنگ تخلیه میتواند حدود 10 سانتی متر طول داشته باشد و جهت آن به سمت زمین قرار گیرد. انتهای شیلنگ میبایست با واشر یا نازل ته خط بسته شود تا در صورت عدم تمایل به جمع آوری سیستم مه پاش در زمستان و فصول سرد، با باز نموده نازل یا واشر ته خط، آب موجود در شیلنگ را تخلیه گردد.
مرحله چهارم
شلنگ را در جاهایی که از قبل علامت زدید برش داده و نازلها را متصل نمایید.
مرحله پنجم
ابتدا سر نازلها را جدا نموده و آنها را در محل مناسبی که گم نشوند قرار دهید، شیلنگ را به شیر آب وصل کنید و شیر فشار را تا آخر باز نمایید. ابتدا سیستم مه پاش را بدون سر نازلها روشن کنید تا در صورت وجود آشغال از شیلنگ ها خارج شده و کنترل نمایید آب بخوبی از همه نازل ها خارج و هیچگونه گرفتگی در مسیر شیلنگ وجود ندارد. سپس شیر آب را بسته و سر نازل ها را وصل نموده و دوباره امتحان نمایید تا اطمینان حاصل گردد نازل ها بخوبی کار میکنند.
نکات مهم در نصب مه پاش خانگی
در زمان نصب پیشنهاد میکنیم که سلیقه به خرج داده و سعی کنید شیلنگ ها تا حد امکان مخفی بوده و اتصالات و بست ها زیبا و محکم باشند. فاصله بین نازل ها و قطر سوراخ نازل سیستم مه پاش اهمیت زیادی داشته و میبایست بسته به نیاز و بودجهتان در این رابطه با یک کارشناس مشورت نمایید. یکی از مزیتهای مهم پنکه مه پاش رستوران آن است که نیاز به نصب ندارند و همچنین قابلیت حرکت دادن و پرتابل بودن آن موجب گردیده بسیاری از رستورانها جهت تامین سرمایش فضای خود از این سیستم استفاده نمایند.
در هنگام نصب، جهت سوراخ نازلها را به گونهای تنظیم نمایید که ذرات آب به منطقه ای که مد نظر دارید پاشیده شود. از قرار دادن جهت نازلها به صورت عمود بر زمین خودداری نمایید. زیرا در این حالت خیس کنندگی مه پاش را بیشتر میکند.
در خاتمه به میزان آب مصرفی سیستم مه پاش توجه نمایید. سیستمهای مه پاش خانگی (بدون پمپ) بر حسب سایز نازل ها، مصرف اب متفاوتی دارند.
بدون نظر