پد سلولزی کولر و گلخانه
پد سلولزی یک صفحه کاغذی ضخیم موج دار در ابعاد و سایزهای مختلف میباشد. جنس این پد از کاغذ کرافت بوده و معمولا از درخت کاج و بامبو ساخته می شود که به این پد، پد سلولزی گفته میشود. پدهای سلولزی به وسیله ترکیبات شیمیایی رزین به جهت جلوگیری از فاسد شدن و تجزیه شدن در مواجه با آب مقاوم سازی شده است. پدها در قاب آلومینیوم یا گالوانیزه مستقر میگردند.
این پد مشابه پوشالهای موجود در کولرهای آبی خانگی میباشد، کیفیت و راندمان پد سلولزی بیشتر از پوشال بوده و بازدهی آن در حدود 12 درصد بیشتر از پوشال میباشد. پد سلولزی با ساختار هندسی منظم، موجب می شود آب به صورت یکنواخت بر روی پد سلولزی توزیع شده و در نتیجه، خنک نمودن هوا مطلوب تر شود. در پد های سلولزی جذب آب درحدود 100 لیتر در هر متر مربع پد بوده که این میزان موجب میگردد سطح تماس هوا با آب نسبت به پوشال افزایش یابد.
همچنین در پد سلولزی به جهت ضخامت و عدم وجود روزنه و منافذ بزرگ، از ورود هوای گرم، آلوده و گرد و غبار به داخل کولر جلوگیری مینماید. از اینرو کیفیت هوای ورودی سالم تر خواهد بود. در پد سلولزی، وجود قطرات ریز آب تبخیر نشده را به حداقل رسانده که این امر، انتقال باکتری های مضر تنفسی کاهش یافته و در نتیجه هوای مطبوع سالم تری را تامین می نماید.

مزایای پد سلولزی نسبت به پوشال های سنتی
با توجه به اینکه قدرت خنک کنندگی پد سلولزی چندین برابر پوشال های سنتی میباشد از اینرو یکی از مهم ترین مزایای آن کاهش مصرف انرژی و راندمان بالا می باشد. جنس پد از کاغذ کرافت که از عموما از تنه کاج می باشد موجب افزایش طول عمر نسبت به پوشال های سنتی میباشد. طول عمر پدهای سلولزی در شرایط استفاده نرمال معمولا پنج سال میباشد. قدیت نگهداری آب و رطوبت به مراتب در پدهای سلولزی بیشتر بوده که این امر موجب خنک تر شدن هوای محیط میگردد. پوشال های قدیمی بعد از گذشت مدت زمانی کوتاه، با جذب گرد و غبار و ایجاد رسوب آهکی، اثر بخشی خود را از دست میدهند. این درحالی است که پد سلولزی گرد غبار کمتری را نسبت به پوشال وارد گلخانه می کند. پدهای سلولزی در ابعاد مختلف و با کیفیت های متفاوتی ساخته میشود.
پد سلولزی گلخانه
تامین سرمایش به روش تبخیری یکی از موثرترین راهکارها به منظور خنک کنند نمودن گلخانهها می باشد. نحوه عملکرد به اینگونه است که فن در یک سمت گلخانه و پد در سوی دیگر گلخانه (مقابل فن) قرار می گیرد. با روشن نمودن فن ها در گلخانه هوای داخل گلخانه به بیرون هدایت میشود. پد سلولزی که در سمت مقابل فن ها قراردارد با پاشش مستمر آب بر روی آن مرطوب شده و هنگام ورود هوا به گلخانه و عبور از این پدها، هوای خنک تری وارد گلخانه می شود. روش فوق که به سرمایش تبخیری مشهور است مانند کولر آبی عمل مینماید. با این تفاوت که در کولرهای قدیمی جهت خنک نمودن از پوشال استفاده میشد و در این روش به جای آن از پد سلولز که مستقیما آب بر روی آن ریخته می شود استفاده میگردد.
با پاشش آب بر روی پد سلولزی و عبور جریان هوا از آن، دمای هوا به شدت کاهش یافته و خنک تر می شود. این روش از کم هزینه ترین روشهای تامین سرمایش در گلخانه می باشد.

جهت مشاوره رایگان و سفارش محصولات می توانید با شماره 09124884905 با ما در ارتباط باشید

نحوه افزایش طول عمر پد
پد سلولزی گلخانه به جهت در تماس بودن با آب، امکان ایجاد رسوب بر روی آن وجود دارد. با توجه به وجود املاح موجود در آب، میتوان با ایجاد تمهیداتی به شرح زیر، نسبت به افزایش طول عمر پدهای سلولزی اقدام نمود.
- تعویض آب مخزن حداکثر هر 3 هفته یکبار
- کنترل و جلوگیری از ورود هر گونه ناخالصی به داخل آب با استفاده از فیلتر های جذب املاح
- استفاده از آب با کیفیت مناسب و املاح کمتر
- عدم استفاده از آب شور و آب های بازیافتی
کاربرد پد سلولزی در کولر های صنعتی
کولرهای صنعتی آبی یکی از موثرترین و بهینه ترین روش های تامین سرمایش در فضاهای صنعتی است. کولرهای آبی صنعتی میتواند آسایش دمایی در فضاهای بزرگ را ایجاد نماید. مصرف انرژی در مقایسه با سایر سیستم های برودتی ناچیز بوده و این مزیت موجب گردیده هزینههای تامین سرمایش بهینه گردد. در این مقاله سعی بر آن است نحوه کارکرد کولرهای آبی صنعتی و انواع تشریح گردد.
در مجموع کولرهای آبی از یک روش ساده جهت تامین هوای خنک استفاده مینمایند. کولرهای صنعتی، هوای خشک و گرم را با روش تبخیری به هوای خنک و مرطوب تبدیل و سرمایش مورد نیاز را تأمین مینماید. فرایند سرمایش درکولرهای صنعتی با مکش هوای گرم از درون پدهای سلولزی ایجاد میگردد. در این روش هوای گرم از فضای داخلی ساختمان خارج شده و هوای سرد جایگزین آن میشود. تامین سرمایش در فضاهای صنعتی و تجاری سال هاست که به عنوان روشی موثر، مورد استفاده قرار میگیرد.

کولر صنعتی از نوع کولر آبی مستقیم جهت تامین سرمایش با واسطه قرار دادن و تبخیر آب طراحی شده است. بنابراین به کارگیری کولر آبی مستقیم علاوه بر تامین سرمایش، موجب افزایش میزان رطوبت نیز میگردد. سیستمهای سرمایشی استاندارد، از پدهای تبخیری به ضخامت مطلوب استفاده مینمایند. ضخامت پد سرمایشی و سرعت جریان هوا در بازدهی سیستم تاثیرگذار میباشد. اثر بخشی این نوع کولرها معمولا بین 55 تا 70 درصد میباشند. کولرهای آبی مستقیم با کیفیت، از پدهای سرمایشی با ضخامت بیشتر استفاده مینمایند. در تولید کولرهای آبی صنعتی مستقیم، از پدهای سرمایشی سلولوزی با ضخامت 10 الی 30 سانتی متر استفاده میشود.
پدهای سلولزی قابلیت نگهداری طولانی مدت رطوبت را داشته و طول عمر بیشتری دارند و همچنین نگهداری از آنها سادهتر میباشد. پدهای سلولزی با ضخامت بیشتر باعث افزایش بازدهی به میزان 80 تا 90 درصد میگردد. سیستم های خنک کننده تبخیری مستقیم، برای استفاده در مناطق جغرافیایی که آب و هوای گرم و خشک دارند مناسب میباشند. تامین سرمایش با استفاده از کولر آبی مستقیم در مناطقی که رطوبت هوای آنها به صورت طبیعی زیاد است کارایی نداشته و استفاده از آنها تامین سرمایش مطلوب را به همراه ندارد.