پمپ مه پاش
- فشار پمپ :70 بار
- دبی: 1.5 لیتر بر دقیقه
- توان : 180 وات
- دور موتور پمپ : 1300 تا 1550 دور بر دقیقه
- مساحت تحت پوشش 50 الی 150 متر
- کشور سازنده: چین
پمپ 11 لیتری برتولینی
- فشار پمپ : 110 بار
- دبی: 11 لیتر بر دقیقه
- قدرت: 2.2 کیلووات ، 3 اسب بخار
- وزن: 5.8 کیلوگرم
- دور: 1450 بار در دقیقه
- کشور سازنده: ایتالیا
پمپ 15 لیتری برتولینی
- فشار پمپ : 200 بار
- دبی: 15 لیتر بر دقیقه
- قدرت: 5.8 کیلووات ، 7.8 اسب بخار
- وزن: 9.5 کیلوگرم
- دور: 1450 بار در دقیقه
- کشور سازنده: ایتالیا
پمپ 20 لیتری برتولینی
- فشار پمپ : 200 بار
- دبی: 20 لیتر بر دقیقه
- قدرت: 7.6 کیلووات ، 10.1 اسب بخار
- وزن: 9.5 کیلوگرم
- دور: 1450 بار در دقیقه
- کشور سازنده: ایتالیا
پمپ 30 لیتری برتولینی
- فشار پمپ : 210 بار
- دبی: 30 لیتر بر دقیقه
- قدرت: 12 کیلووات ، 16.7 اسب بخار
- وزن: 15.7 کیلوگرم
- دور: 1450 بار در دقیقه
- کشور سازنده: ایتالیا
پمپ 38 لیتری برتولینی
- فشار پمپ : 160 بار
- دبی: 38 لیتر بر دقیقه
- قدرت: 10.8 کیلووات ، 14.5 اسب بخار
- وزن: 18 کیلوگرم
- دور: 1450 بار در دقیقه
- کشور سازنده: ایتالیا
پمپ دیافراگمی 12 ولت
- فشار : 8 بار
- ولتاژ : 12 ولت
- قدرت: 60 w
- جریان آب: 5L / min
پمپ مه پاش
پمپ، آب را با فشار بالا وارد شیلنگهای مه پاش مینماید. در دستگاههای مه پاش با تعداد نازلهای بالا میبایست از پمپهای پرفشار در حدود 110 بار استفاده گردد. به عبارتی تعداد نازلها با توان و قدرت پمپها رابطه مستقیم داشته و هرچه تعداد نازلها افزایش یابد میبایست از پمپ با ظرفیت و قدرت بالاتری استفاده نمود.
بنابراین در انتخاب یک سیستم مه پاش به تناسب تعداد نازلها، طول مسیر و قدرت الکتروپمپ توجه نمود. الکتروپمپ پیستونی یکی از مهمترین اقلام این دستگاه برای تولید آب با فشار بالا میباشد. الکتروپمپهای پیستونی در ظرفیتهای مختلف در بازار موجود میباشد. در مه پاشهای خانگی مهمترین عامل در انتخاب یک پمپ میتواند قدرت و کم صدا بودن آن باشد. لازم به ذکر است در روزهای گرم سال، بسیاری از تراسها و روف گاردنهای ساختمانها نیاز به کاهش دما و تامین آسایش دمایی داشته، که میتوان با بهره مندی از یک مه پاش کم صدا و کم مصرف این امر را مهیا نمود.
نکات مهم در پمپ دستگاه مه پاش چیست؟
برای افزایش طول عمر پمپ مه پاش از آبهای شیرین و بدون املاح در دمای بین 15 تا 40 درجه استفاده گردد. باید توجه کرد قبل از وارد شدن آب به داخل پمپ مه پاش، به هیچ عنوان سیستم روشن نگردد و در بازههای زمانی مناسب از باز بودن مسیر آب ورودی پمپ اطمینان حاصل نمایید. برای جلوگیری از ورود املاح به پمپ می توان از فیلترهای مناسب استفاده نمود.
پس از روشن نمودن پمپ، شیر فشارشکن را با میزان مجاز مندرج روی پمپ کنترل نمایید و پس از خاموش نمودن، آب ورودی به سیستم را قطع نمایید. از تا انتها باز نمودن شیرهای فشار شکن نصب شده بر روی پمپ مه پاش خود داری نموده و به نوشتههای روی پلاک پمپ توجه نمایید. کاهش فشار ۲۰ درصدی آب خروجی نسبت به فشار اسمی طول عمر دستگاه مه پاش افزایش میابد.
طبق دستورالعملهای مندرج بر روی محصول نسبت به تعویض روغن بر حسب کارکرد در اولین بار روشن نمودن و همچنین استفادههای بعد از راه اندازی اقدام نمایید. بعد از تعویض روغن، پمپ را تمیز نمایید تا از عدم وجود نشتی اطمینان حاصل گردد. توجه داشته باشید که دستگاه راه بدون روغن روشن نکنید و برای بررسی روغن از روی گیج پمپ دستگاه، در زمانی که پمپ سرد است اقدام نمایید.
پمپ میبایست در وضعیت تراز قرار گیرد و از عدم وجود نوسانات برق و همچنین کیفیت تابلو و کلیدهای برق با آمپر مناسب اطمینان حاصل نمایید. از استفاده از لرزه گیرهای مناسب بر روی پمپ و اتصال آن به شاسی اطینان حاصل گردد و در پریودهای زمانی مناسب از نحوه اتصال پمپ و شاسی و از اتصال مناسب پمپ و الکتروموتور اطمینان حاصل نمایید.
نحوه کار الکترو پمپ مه پاش
سیستم مه پاش به واسطه ایجاد فشار در یک سیکل بسته، آب از سوراخهای بسیار ریز نازل خارج و آن را به ذرات بسیار ریز در حد میکرون تقسیم و در هوا منتشر مینماید. پس اولین مرحله در طراحی سیستم مه پاش یا میست، تامین فشار میباشد. اگر در سیستم مهپاش، فشاری وجود نداشته باشد به آن فوگر یا مه ساز نمی گویند. کار الکتروموتور به اینصورت است که با حرکت چرخشی یا دایرهای، بخش مرکزی موتور که به آن آرمیچر یا روتور میگویند را به حرکت در می آورد. به عبارتی دیگر آرمیچر بخشی از موتور است که می چرخد. در اطراف آرمیچر، استاتور که سیمپیچهای عایقشده مسی را در بر گرفته وجود دارد. زمانی که جریان الکتریکی به موتور وارد می شود، استاتور میدان مغناطیسی را ایجاد نموده و آرمیچر به چرخش در می آید.
زمانی که دو آهنربا دارید، قطبهای مخالف جذب و قطبهای مشابه دفع می گردد. موتور الکتریکی از این اصل برای ایجاد نیروی چرخشی استفاده می نماید. این جریان الکتریکی میدان مغناطیسی ایجاد نموده و در نتیجه موجب حرکت موتور میگردد. به عبارتی دیگر جریان الکتریکی، میدان مغناطیسی دایرهای ایجاد مینماید. زمانی که جریان الکتریکی را وارد مینمایید استاتور و آرمیچر یک میدان مغناطیسی پایدار و یک آهنربای الکترومغناطیسی را تشکیل داده و موجب چرخش میگردد.
انواع پمپ مه پاش
• پمپ کم فشار
به پمپی گفته می شود که عمل پودر کردن آب را در فشاری زیر 30 بار انجام می دهد.
• پمپ پر فشار
به پمپی گفته میشود که آب را در فشار بالای 40 بار در سیستم ایجاد مینماید.
مشخصات فنی پمپ مه پاش
موارد و پارامترهای مختلفی که به منظور طراحی صحیح و انتخاب یک پمپ مه پاش میتوان گفت به شرح زیر میباشد.
• توان پمپ
• دبی خروجی آب بر مبنای لیتر بر دقیقه
• فشار پمپ
• تناسب پمپ با تعداد نازل سیستم
• کیفیت
• استاندارد های ایمنی
تناسب ظرفیت و قدرت پمپ مه پاش با طول مسیر شیلنگ و تعداد نازل
هر چه از نازلهایی با سوراخ ریزتر استفاده نمایید دبی خروجی کاهش یافته و ذرات آب به صورت پودری تر در هوا منتشر میگردند. اما باید توجه نمود که میزان رسوب گیری و گرفتگی نازلها نیز بیشتر خواهد بود. در گلخانهها معمولا از نازلهایی با قطر سوراخ 20 میکرون و در ویلا و رستورانها نازل 30 میکرون استفاده میشود. میزان خروج آب از نازل 30 میکرون در هر دقیقه در حدود یک دهم لیتر میباشد. به عبارتی دیگر اگر از 20 عدد نازل 30 میکرون استفاده مینماید در حدود دو لیتر در دقیقه از سیستم مه پاش آب به بیرون خارج خواهد شد. بنابراین میبایست در انتخاب پمپ مه پاش به ظرفیت دبی آب خروجی پمپ دقت نمایید. همچنین نازلهای مه پاش با فشاری در حدود 50 بار تازه عمل نموده و دریچه آنها باز میشود. در پنکه صنعتی مه پاش پمپ دستگاه در محفظه ای در مخزن آب قرار دارد که آب را با فضار به سمت نازلهای موجود در پروانه هدایت مینماید.
سلام و خسته نباشید
برای یک سیستم با ۱۰متر شیلنگ و ۳ نازل چه فشاری برای پمپ کافی است